Romania, 1938. Nicolae Grogorescu, Pictor, aniversarea nasterii.  "Primavara".  Sc. B94.

Descoperiți acest sit necomercial dedicat României, așa cum este ea arătata de câtre timbrele pe care le-a emis. Situl nu numai ca va prezintă mărci romanești frumoase, dar încearcă sa le facă cunoscute celor care cunosc mai puțin aceasta tara, cultura ei originala, peisajele ei minunate si oamenii ei prietenoși. Veți putea găsi pe acest sit pagini dedicate istoriei României, mărcilor ei tematice, istoriei ei poștale si multor alte subiecte. Sper ca veți aprecia de asemeni calitatea imaginilor prezentate. Un sfat valabil pentru întregul sit: deplasati indicatorul mouse-ului deasupra imaginilor pentru a capata mai multe informatii. 

Romania, 1963. Muzeul satului, Bucuresti. casa din secolul 18, Ploiesti. Sc. 1590
    Acest sit este conceput si realizat pentru dvs., o persoana care doreste sa afle mai multe lucruri despre România. El a fost creat si este adus in pemanenta la zi de catre Victor Manta, un colectionar de marci postale din Elvetia.  Puteti beneficia de experienta lui, deoarece el a locuit multi ani in România si cunoaste cultura, limba, istoria si marcile acestei tari, pe care le colectioneaza din copilarie. Domeniile sale de interes se refera la legaturile intre imaginile aratate pe timbrele romanesti si istoria framantata a poporului roman, precum si la arta romaneasca, carora le consacra un numar important de pagini.

     Din pacate majoritatea paginilor prezentului sit sunt in limba engleza, autorului lipsindu-i timpul necesar pentru a le traduce in limba romana. Autorul spera ca in timp aceasta lipsa va fi remediata. Paginile netraduse sunt marcate cu * in menu.

    Dl. Victor Manta este un fost membru al Asociatiei Filatelistilor Romani si al Uniunii Asociatiilor Filatelice Elvetiene. In 1997el a fondat PASIC (Paintings and Arts on Stamps Internet Club), care numara peste 700 de membri din peste 70 de tari, club care este afiliat din 1999 la American Topical Association (Asociatia Americana a Colectionarilor Tematici). 
 

Swiss Phil. Union Logo

     El este de asemeni fondatorul si Presedintele lui Philatelic Webmasters Organization  (Organizatia Webmasterilor Filatelici) si a lui Topical Stamps Club (Clubul de marci tematice) de pe Yahoo, cu peste 400 de membri fiecare. Situl creat de Dl. Mantaintitulat Arts on Stamps (Arta pe timbre), a fost recompensat cu multe premii de prestigiu, printre care si cel al FIP (Federatia Internationala de Filatelie). De mentionat ca unele pagini ale acestui sit, referitoare la pictura, au fost preluate de pe situl citat inainte.

   In anul 2002 prezentul site a fost recompensat cu premiul "3 - Star site" de catre Federatia Internationala de Filatelie, in cadrul expozitiei mondiale PhilaKorea in Seul.

Published:08/08/01. Revised: 01/01/06
Copyright © 200
1 - 2006 by Victor Manta, Switzerland. 
All rights reserved in all countries.

Site's Banner
Click the banner to visit the site